vlag nl    vlag en

Dit seizoen open tot en met 28 November, geen extra’s

Dit seizoen open tot en met 28 November, geen extra’s Door de steeds wisselende corona-maatregelen hebben we besloten om de “Ontdekkingsdagen” te annuleren. Vanwege de geldende maatregelen kunnen we er niet de themadagen van maken die we in gedachte hadden. Uiteraard is de Plantstore wel gewoon open tot en met 28 november.

Zintuigentuin op GrootGroenPlus en extra geopend

Zintuigentuin op GrootGroenPlus en extra geopend Tijdens de vakbeurs GrootGroenPlus zal Lowgardens extra geopend zijn op woensdag 6 en donderdag 7 oktober van 10 tot 17 uur. Uiteraard ook op vrijdag tot en met zondag, zoals u van ons bekend bent.
Op de vakbeurs zelf zal door ons weer een Zintuigentuin gerealiseerd worden.

Verzamelaarsdag 2021 startsein voor nieuwe seizoen.

Verzamelaarsdag 2021 startsein voor nieuwe seizoen. De verzamelaarsdag op 12 september 2021 was weer een fantastisch feest, het ruime sortiment en de ambiance was naar ieders tevredenheid en we kunnen terug kijken op een mooie geslaagde dag. Inmmiddels is het sortiment weer aangevuld en zijn we vanaf nu weer iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur.

Verzamelaarsdag 2021 op zondag 12 september

Verzamelaarsdag 2021 op zondag 12 september Het is weer bijna zover, de "Verzamelaarsdag 2021" staat voor de deur en we zijn druk met de voorbereidingen. Soorten uit verre oorden en ook een diversiteit aan zeldzame, aparte en verrassende soorten en cultivars zullen gepresenteerd worden in zowat alle gewasgroepen. Ook dit jaar met veel nieuwe items, nagenoeg alles uit eigen kwekerij...
Het zal dit jaar de 5de editie zijn bij Lowgardens en de 19de keer in het bestaan van de verzamelaarsdag.

Tuin Toer Zundert 2021

Tuin Toer Zundert 2021 Lowgardens is een van de 8 deelnemers aan de Tuin Toer Zundert, welke plaats vind op zondag 4 juli. Hieronder leest u meer over de opengestelde tuinen.
Wanneer: 4 juli 2021
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Toegang: gratis
Route alle tuinen: circa 35 km

Aanbod planten van Lowgardens Nurseries uitgebreid bij Arboretum Trompenburg, Rotterdam

Aanbod planten van Lowgardens Nurseries uitgebreid bij Arboretum Trompenburg, Rotterdam Bij arboretum Trompenburg is de plantenverkoop van Lowgardens Nurseries uitgebreid met een mooi sortiment vaste planten.

Wij zijn weer open zonder afspraak

Wij zijn weer open zonder afspraak Vanaf vrijdag 30 april zijn we weer open zonder afspraak, dus als u wilt komen genieten van al het moois en het brede aanbod dan hoeft u zich niet vooraf te melden.

Vanaf nu zijn we enkel op afspraak geopend op vrijdag, zaterdag en zondag

Vanaf nu zijn we enkel op afspraak geopend op vrijdag, zaterdag en zondag Aansluitend op en in achtneming van de nieuwste RIVM-maatregelen zijn we per heden op afspraak geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Een afspraak maken kan eenvoudig via de homepage.

Profi-days tijdens digitale versie van GrootGroenPlus 2020

Profi-days tijdens digitale versie van GrootGroenPlus 2020 Diverse deelnemers zullen tijdens de digitale vakbeurs GrootGroenPlus, die gehouden wordt van 30 september tot en met 2 oktober 2020, hun bedrijfslocatie openstellen voor bezoekers. Ook Lowgardens Nurseries zet tijdens deze beursdagen de poort open.

Verzamelaarsdag 2020 succesvol verlopen.

Verzamelaarsdag 2020 succesvol verlopen. Verzamelaarsdag 2020 was weer een prachtige dag. Op zondag 13 september 2020 vond bij ons voor de derde keer de “Verzamelaarsdag” plaats. Het was, ondanks de COVID-19 maatregelen, weer een fantastische dag, als aftrap voor het nieuwe seizoen. Er kwamen weer veel bezoekers die enthousiast veel aparte plantensoorten wisten te vinden. Opnieuw was het een stralende dag in vele opzichten.

Verzamelaarsdag 2020 op zondag 13 september

Verzamelaarsdag 2020 op zondag 13 september Het is weer bijna zover, de "Verzamelaarsdag 2020" staat voor de deur en we zijn druk met de voorbereidingen. Soorten uit verre oorden en ook een diversiteit aan zeldzame, aparte en verrassende soorten en cultivars zullen gepresenteerd worden in zowat alle gewasgroepen. Ook dit jaar met veel nieuwe items, alles uit eigen kwekerij...

Zomersluiting 2020 vanaf 1 augustus

Zomersluiting 2020 vanaf 1 augustus Zoals u van ons gewend bent hebben we vanaf 1 augustus de poort gesloten en zijn we toe aan onze welverdiende vakantie. Het is nu wachten tot de verzamelaarsdag.

Tuin Toer Zundert

Tuin Toer Zundert Op zondag 5 juli 2020 stellen zes tuinen en één kwekerij in de gemeente Zundert hun deuren open voor het publiek. U bent van harte welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Bijen van Universiteit Wageningen op logies.

Bijen van Universiteit Wageningen op logies. In het kader van immuniteitsopbouw tegen de varroa-mijt is Lowgardens een samenwerking aan gegaan met de Universiteit van Wageningen.

Extra open op Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Extra open op Hemelvaartsdag en Pinksteren. Tijdens Hemelvaartsdag en 1ste en 2de pinksterdag zijn wij extra open van 10 tot 17 uur.

ZinInZundert-Experienceblog: Bijzondere planten bij Lowgardens Nurseries

ZinInZundert-Experienceblog: Bijzondere planten bij Lowgardens Nurseries Geplaatst op 15 mei 2020

In de gemeente Zundert wordt veel gekweekt, maar een van de bijzonderste kwekerijen is Lowgardens Nurseries - The Natural Outdoor Plantstore. Bij Lowgardens Nurseries wordt een grote diversiteit aan zeldzame en bijzondere plantensoorten gekweekt. Nu we wat meer thuis en in eigen tuin moeten genieten, is een bezoekje aan Lowgardens Nurseries nog meer de moeite waard!
EEN WALHALLA VOOR DE PLANTENLIEFHEBBER!

Extra Open op Maandag, Koningsdag

Extra Open op Maandag, Koningsdag Aanstaande maandag 27 april zijn wij extra geopend van 10 tot 17u.

Volop keuze, van vaste planten tot bomen. Bekende, minder bekende en zeldzame soorten met sierwaarde en vaak ook gebruikswaarde, zoals eetbaar, medicinaal, insecten- of vogellokkers en nog veel meer.

Lowgardens Natural Outdoor Plantstore vanaf Paasweekend weer open.

Lowgardens Natural Outdoor Plantstore vanaf Paasweekend weer open. Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om weer open te gaan. Zoals het zich steeds meer laat aanzien zal de huidige CONVID-19-situatie nog een tijdje aan houden. Voorzichtig mogen we positief zijn en “voorzichtig” moeten we nog even blijven. Vanuit een breed gedragen mening dat de plantaardige natuur een positieve bijdrage kan doen aan onze gemoedstoestand, wat wij alleen maar kunnen bevestigen, en dat diversiteit daarin een belangrijk pluspunt is, heeft ons besluit daarin ondersteund. Uiteraard hanteren wij de actuele normen van het RIVM en van de WHO.

Ondertussen staat ons aanbod van planten te stralen in deze uitbundige lente. Nieuw blad, bloemen, geuren en kleuren.

nieuw logo ter ondersteuning van onze visie

nieuw logo ter ondersteuning van onze visie Vanaf 2020 hanteert Lowgardens Nurseries & Consultancy een nieuw logo om nog meer de visie te benadrukken. Dat het over planten en sortiment gaat zal duidelijk zijn. Het gaat over nog veel meer.

In 2020 weer open vanaf vrijdag 17 januari

In 2020 weer open vanaf vrijdag 17 januari Het nieuwe jaar beginnen we weer vanaf het weekend vanaf 17-18-19 januari.

Singende Pflanzen im Garten der Sinne

Singende Pflanzen im Garten der Sinne Onlangs verscheen in "Der Gartenbau" een artikel van Christine Huld over de 'Zintuigentuin' van Lowgardens op Grootgroenplus.

Singende Pflanzen im Garten der Sinne

Sehen, Riechen, Schmecken, Hören und Fühlen – ein Sinnesgarten, der alle fünf Sinne anspricht, feierte Premiere an der Fachmesse GrootGroenPlus in Zundert. Er wurde in Kooperation mit Peter Vanlaerhoven und Pascale Matthijsen entworfen, den kreativen Köpfen der Lowgardens Nurseries, Wernhout (NL). Neben Gräsern und Farnen, deren Struktur sich erfühlen liess, oder den betörenden Düften von Lavendel, Rosmarin und Thymian liessen die Gärtner manche Pflanze sogar singen und kreierten so eine besondere musikalische Umrahmung. «Wir haben lange nach einer Lösung gesucht, um die Aktivität der Pflanzen unseres Sinnesgartens in Töne zu übersetzen», erklärt Peter Vanlaerhoven.

Wintersluiting 2019-2020

Wintersluiting 2019-2020 In verband met de komende feestdagen zijn we vanaf 13 december 2019 gesloten.
Onze poort gaat in het nieuwe jaar weer open op 17 januari 2020.

Extra openingstijden 2 en 3 oktober 2019

Extra openingstijden 2 en 3 oktober 2019 Zoals u van ons gewend bent zijn we tijdens de grootgroenplus beurs extra geopend.

Verzamelaarsdag 2019 was weer een prachtige dag.

Verzamelaarsdag 2019 was weer een prachtige dag. Op zondag 8 september 2019 vond bij ons voor de derde keer de “Verzamelaarsdag” plaats. Het was weer een fantastische dag, als aftrap voor het nieuwe seizoen, met veel bezoekers die enthousiast veel aparte plantensoorten wisten te vinden. Ook het weer was uitzonderlijk goed.

Klankentapper op Verzamelaarsdag

Klankentapper op Verzamelaarsdag Altijd al de taal van bomen en planten willen horen?

Verzamelaarsdag 2019 op 8 september

Verzamelaarsdag 2019 op 8 september Het is weer bijna zover, de "Verzamelaarsdag 2019" staat voor de deur en we zijn druk met de voorbereidingen. Soorten uit verre oorden maar ook een diversiteit aan zeldzame, aparte en verrassende soorten zullen gepresenteerd worden in zowat alle gewasgroepen. Ook dit jaar met veel nieuwe items, alles uit eigen kwekerij...

Zomersluiting 2019 vanaf 1 augustus

Zomersluiting 2019 vanaf 1 augustus Zoals u van ons gewend bent hebben we vanaf 1 augustus weer onze welverdiende vakantie. Het laatste open weekend van juli is iedereen nog van harte welkom, daarna is het wachten tot de verzamelaarsdag.

Nieuw op GGP 2019: Lowgardens met zintuigentuin en workshopruimte

Nieuw op GGP 2019: Lowgardens met zintuigentuin en workshopruimte In april van dit jaar besloten vakbeurs GrootGroenPlus en Peter Vanlaerhoven en Pascale Matthijsen van Lowgardens Nurseries om de tafel te gaan om te praten over de ontwikkeling van een speciale tuin voor visueel gehandicapten: een zintuigentuin.Voor de inrichting van de zintuigentuin, die van 2 t/m 4 oktober doorlopend te bezoeken is op vakbeurs GrootGroenPlus, zullen Pascale en Peter middels hun kennis en ervaring een grond- en beplantingsplan aanmaken.

Planten van Lowgardens nu ook bij Arboretum Kalmthout

Planten van Lowgardens nu ook bij Arboretum Kalmthout Een brede selectie van de planten van Lowgardens Nurseries worden vanaf nu ook aangeboden in het plantencentrum van Arboretum Kalmthout.

Studiedag: Energetisch werk met planten en bomen

Studiedag: Energetisch werk met planten en bomen “De energetische benadering van planten en bomen,
waarnemen en toepassen”


Donderdag 18 juli 2019 van 10.00 uur tot 15.00 uur.
Inclusief lunch (12.00-13.00), koffie/thee en documentatie. Prijs: € 75,-

Stappen & Shoppen City App nu met Lowgardens

Stappen & Shoppen City App nu met Lowgardens Lowgardens is nu ook te vinden via de City App van www.visitbreda.nl
Ontdek vooral de aanbiedingen via "deals",

Vanaf heden bijzondere plantaardige lekkernijen

Vanaf heden bijzondere plantaardige lekkernijen Vanaf heden kan je bij Lowgardens verantwoord genieten van 100% plantaardige lekkernijen, ambachtelijk én huisgemaakt. Met (h)eerlijke plantaardige ingrediënten,

Met tweede pinksterdag is Lowgardens extra open.

Met tweede pinksterdag is Lowgardens extra open. Op 2de pinksterdag, 10 juni, zijn we extra geopend van 10 tot 17 uur.

Lowgardens nu erkend leerbedrijf.

Lowgardens nu erkend leerbedrijf. Bij Lowgardens kunnen leerlingen vanuit verschillende groenrichtingen zich bekwaam maken in een diversiteit aan teeltspecialiteiten.

Paasweekend 2019

Paasweekend 2019 Tijdens het komende paasweekend zijn wij geopend op vrijdag, zaterdag en maandag (2de Paasdag).

Workshop Paasbloemstuk maken op sfeerlokatie

Workshop Paasbloemstuk maken op sfeerlokatie Door Roovers Bloem en Plant & Lowgardens Nurseries (Sietske & Pascale)
Inclusief alle materialen, kruidenthee, -koffie, huisgemaakt gebak en paasdrankje.

Vorst

Vorst Gedurende een vorstperiode respecteren wij de winterrust van onze planten

2019; vanaf 11 januari weer open!

2019; vanaf 11 januari weer open! Wij wensen iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Onze kwekerij is weer aangevuld met...

Wintersluiting 2018-2019

Wintersluiting 2018-2019 Tijdens de kerstdagen en met het Nieuwe Jaar zijn we gesloten.

Op veler verzoek een globale assortimentslijst

Op veler verzoek een globale assortimentslijst Zowel vanuit de groothandel als uit de particuliere markt krijgen we vaak de vraag of we een lijst hebben. Om hier aan tegemoet te komen hebben we een greep uit ons aanbod in bijgevoegde assortimentslijst.

Workshop landelijk kerststuk

Workshop landelijk kerststuk Naar voorbeeld of eigen creatie
Op sfeervolle en ambachtelijke sortimentskwekerij
Unieke beleving, écht even iets anders…
Zaterdag 15 dec. 2018

Lowgardens, een ontmoetingsplaats voor liefhebbers

Lowgardens, een ontmoetingsplaats voor liefhebbers Het complete verhaal zoals het verscheen in het toonaangevende Nederlands- en Franstalige "Eden-Magazine

Botanische cadeau-artikelen voor de feestdagen

Botanische cadeau-artikelen voor de feestdagen Lowgardens Nurseries heeft een aantrekkelijk aanbod van botanische cadeau-artikelen welke geheel zijn gebaseerd op onze kwekerij.

3, 4 en 5 oktober 2018 weer Profi-days bij Lowgardens Nurseries

3, 4 en 5 oktober 2018 weer Profi-days bij Lowgardens Nurseries Van 3 tot en met 5 oktober zullen de Profi-days gehouden worden voor het vakgerichte publiek.

“Verzamelaarsdag” bij Lowgardens Nurseries wederom een groot succes.

“Verzamelaarsdag” bij Lowgardens Nurseries wederom een groot succes. Op de tweede zondag in september 2018 vond bij ons voor de tweede keer de “Verzamelaarsdag” plaats. Het was weer een fantastische dag, als aftrap voor het nieuwe seizoen, met veel bezoekers die enthousiast veel aparte plantensoorten wisten te vinden.

Verzamelaarsdag 2018 op 9 september

Verzamelaarsdag 2018 op 9 september De voorbereidingen voor de "Verzamelaarsdag" bij Lowgardens verlopen prima en we verwachten weer veel unieke soorten en cultivars te presenteren...

Biodiversiteit met Lowgardens Nurseries in de zomereditie 2018 van: "De Tuin In 4 Seizoenen"

Biodiversiteit met Lowgardens Nurseries in de zomereditie 2018 van: "De Tuin In 4 Seizoenen"

Vakblad "De Boomkwekerij" vraagt Lowgardens Nurseries naar hun kijk op Biodiversiteit

Vakblad "De Boomkwekerij" vraagt Lowgardens Nurseries naar hun kijk op Biodiversiteit

Zomersluiting en verzamelaarsdag

Zomersluiting en verzamelaarsdag Wij zijn gesloten vanaf 1 augustus tot de 2de zondag van september.

Studiedag “De energetische benadering van planten en bomen, waarnemen en toepassen”

Studiedag “De energetische benadering van planten en bomen,  waarnemen en toepassen” Vrijdag 27 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur.
Inclusief lunch (12.00-13.00), koffie/thee en documentatie.
Opgave voor 24 juli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorst

Vorst Gedurende een vorstperiode respecteren wij de winterrust van onze planten.

Wintersluiting

Wintersluiting Tijdens de kerstdagen en met het Nieuwe Jaar zijn we gesloten

4/10 - 6/10/2017 Profi-days bij Lowgardens Nurseries

4/10 - 6/10/2017   Profi-days bij Lowgardens Nurseries Van 4 tot en met 6 oktober zullen de Profi-days gehouden worden voor het vakgerichte publiek.

Eerste “Verzamelaarsdag” bij Lowgardens Nurseries was een groot succes.

Eerste “Verzamelaarsdag” bij Lowgardens Nurseries was een groot succes. Op de tweede zondag in september 2017 vond bij ons voor de eerste keer de “Verzamelaarsdag” plaats. Het was een fantastische dag, als aftrap voor het nieuwe seizoen, met veel bezoekers die enthousiast veel aparte plantensoorten wisten te vinden.

Verzamelaarsdag 2017

Verzamelaarsdag 2017 Internationaal befaamde "Collectorsday / Verzamelaarsdag" weer terug in Zundert.

Zomersluiting en verzamelaarsdag

Zomersluiting en verzamelaarsdag Wij zijn gesloten vanaf 1 augustus tot de 2de zondag van september.

2-daagse zomercursus van start

2-daagse zomercursus van start De 2-daagse zomercursus "Praktische communicatie met planten en toepassingen op energetisch gebied" gaat in Juni weer van start.

Openingstijden Pasen 2017

Openingstijden Pasen 2017 Komende Paasdagen 2017 zijn we open op vrijdag, zaterdag en maandag, 2de paasdag telkens van 10u tot 17u.

Vorst

Vorst Gedurende een vorstperiode respecteren wij de winterrust van onze planten

Wintersluiting

Wintersluiting Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten vanaf 23-12-2016 tot en met 12-01-2017.

Nieuwe openingstijden

Nieuwe openingstijden Voortaan zijn wij Vrijdag, Zaterdag en Zondag geopend van 10u tot 17u.

Deelname kunstroute Zundert 21 en 22 mei 2016

Deelname kunstroute Zundert 21 en 22 mei 2016 Deelname kunstroute Zundert 21 en 22 mei 2016

Vanaf heden iedere vrijdag en zaterdag geopend.

Vanaf heden iedere vrijdag en zaterdag geopend. Vanaf heden iedere vrijdag en zaterdag geopend.

Lowgardens Sortimentslijst 2015-2016

Een indruk van de voorraad. Soorten en/of maten die niet vermeld zijn kunnen ook aangevraagd worden.
sortimentslijst2014 Kopie

2-Daagse studietraining: Verbinding en communicatie tussen planten

2-DAAGSE STUDIETRAINING
Verbinding en Communicatie tussen planten
Of; hoe maak ik een vitale éénheid van een beplanting en ervaar de voordelen

In deze praktische tweedaagse cursus leert u hoe een plant kan 'groeien' naar een levendiger geheel. En hoe er een uitwisseling ontstaat. Een uitwisseling van symbolische informatie tussen planten en andere levende wezens zoals dieren en mensen. Deze vorm van plantsociologie herbergt vele voordelen in ecologische zin wat zich vertaalt in economische zin.
Ampelopsisnieuwsbrief Kopie Kopie

Lowgardens Nurseries & Consultancy in Nov/Dec-editie van Groei & Bloei

In het maandelijkse tuinblad Groei & Bloei verscheen een artikel over Lowgardens Nurseries & Consultancy. In deze laatste editie van 2013 wordt onder andere uitgebreid verslag gedaan van de bijdrage aan de Internationale Kwekerijdagen van Bingerden. Daarnaast leest u over een globale plantenkeuze van wat Lowgardens Nurseries & Consultancy kweekt.

Nieuwe workshops en lezingen voor 2014

In 2014 start Lowgardens Nurseries & Consultancy met nieuwe workshops en lezingen, gebaseerd op de energetische werking en toepassingen van planten en bomen.